Kun je wel wat extra motivatie gebruiken? Hier zijn 3 redenen waarom jij écht wel wilt sporten..!

Kun je wel wat extra motivatie gebruiken? Hier zijn 3 redenen waarom jij écht wel wilt sporten..!

Kun je wel wat extra motivatie gebruiken? Hier zijn 3 redenen waarom jij écht wel wilt sporten..!

Dat sporten goed voor je is, dat is waarschijnlijk geen nieuws voor je. Maar waarom het nu juist zo goed voor je is, dát is je misschien minder bekend. Wist jij bijvoorbeeld dat sporten een stofje vrijmaakt in je hersenen, waardoor je vrolijker en meer relaxt wordt? Om jou dus nét even die extra motivatie te geven om te gaan sporten als je geen zin hebt, hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met 3 goede redenen waarom je echt wel wilt gaan sporten.

 

Sporten maakt je vrolijker en meer relaxt

Zoals we in de inleiding al kort hebben aangegeven, zorgt sporten ervoor dat er een stofje vrijkomt in je hersenen die jou vrolijker en meer relaxt maakt. Het stofje waar het hier om gaat is de neurotransmitter ‘endorfine’. Endorfine is betrokken bij het beloningssysteem in je hersenen, maar het zorgt er ook voor dat je pijn minder voelt. En juist dit is belangrijk tijdens het sporten, omdat je lichaam een flinke fysieke inspanning eigenlijk ziet als een vorm van pijn. Het gevolg is dat je lichaam endorfine gaat aanmaken, waardoor je het gevoel van pijn veel minder voelt en juist een euforisch gevoel krijgt. Denk daar de volgende keer maar eens aan wanneer je geen zin hebt om te sporten omdat je een rotdag hebt gehad ;-)

 

Je lichaam gaat er beter uitzien

Het is geen geheim dat je jouw lichaam flink kunt veranderen met sporten. Het is immers niet voor niets dat veel mensen beginnen met sporten omdat ze ontevreden zijn over hoe hun lichaam eruit ziet. En dat is nu het mooie aan sporten! Je kunt jouw lichaam als het ware creëren en vormen naar hoe jij dat wilt. Afvallen, spieren opbouwen of gewoonweg wat strakker worden… Je kunt het allemaal bereiken door de juiste combinatie van voeding en sporten. Maar let op, het gaat echt om de combinatie tussen de juiste voeding (afhankelijk van jouw doel) en sport. Je kunt hard je best doen in de sportschool, maar als je vervolgens s‘avonds op de bank een zak bolognesechips en 3 glazen cola wegwerkt wordt het behalen van een Mens Health waardige fysiek toch écht lastiger… Niet dat dit jouw doel hoeft te zijn natuurlijk, maar je snapt het punt ;-)  

 

Je lichaam wordt ook aan de binnenkant sterker

Ja dat lees je goed! Sporten zorgt er namelijk onder andere voor dat jouw immuunsysteem sterker wordt. Dit betekent dat jouw lichaam die ziekteverwekkende bacteriën en virussen beter buiten de deur weet te houden, waardoor je bijvoorbeeld minder snel de griep zal krijgen. Maar naast een versterkt immuunsysteem kan sporten de binnenkant van jouw lichaam op nóg een punt sterker maken. Zo kan regelmatig sporten er namelijk voor zorgen dat jouw hart gezonder en sterker wordt. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, aangezien hart- en vaatziektes al jaren hoog in de top 5 van meest voorkomende ziektes en doodsoorzaken staan. De reden waarom sporten je hart sterker maakt is eigenlijk heel simpel. Je hart is namelijk gewoon een spier, die –net als bijvoorbeeld je biceps- simpelweg sterker wordt als hij regelmatig hard aan het werk gezet wordt.

 

Extra gemotiveerd geraakt door bovenstaande punten? Mooi, op naar de gym dan! En wil je er niet alleen dóór de gym, maar ook ín de gym goed uitzien? Kijk dan hier voor onze mooiste Gymlethics sportshirts.

1 Comments

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code
Compare